Projecten

Pagina: 1
Groninger Retail Academy

Groninger Retail Academy

Er worden gedurende het jaar verschillende inspirerende en interactieve bijeenkomsten aangeboden voor ondernemers, filiaalmanagers en medewerkers actief in de branche detailhandel. Deels worden deze aangeboden vanuit de Groninger Retail Academy en deels vanuit andere samenwerkingsverbanden. Bijeenkomsten zijn kosteloos bij te wonen en de opzet van elk van de bijeenkomsten kan verschillen en is sterk afhankelijk van het onderwerp en de sprekers die onderdeel uitmaken van het programma.

bekijk dit project
Straatdecoratie en straatevenementen

Straatdecoratie en straatevenementen

Al een aantal jaren komen er via de GCC aanvragen binnen ter verfraaiing van de binnenstad. Dit kan gaan om tijdelijke decoratie, zoals de paraplu’s en de linten in de Zwanestraat en Oude Kijk in ’t Jatstraat, of permanente verfraaiing zoals de bloembakken in de Ebbingestraat. Om het publiek naar de binnenstad te trekken worden er door de winkeliersverenigingen en straatverenigingen aanvragen gedaan om bijvoorbeeld aan te haken bij evenementen zoals 050&Mode en Winterwelvaart en om eigen evenementen op te zetten.

bekijk dit project
Swingin' Groningen

Swingin' Groningen

In 2018 vond alweer de 24e editie van Swingin’ Groningen plaats, een 4-daags muzikaal festival in de binnenstad van Groningen. Elk jaar wordt er met zorg een prachtig en indrukwekkend programma samengesteld met zowel bekende artiesten als aanstormend talent in de line-up. Of het nu gaat om funk, groove en soul, het komt allemaal terug in het programma op de vier podia op het Waagplein, Poeleplein, Gedempte Zuiderdiep en de Ellebogen.

bekijk dit project
Sfeerverlichting

Sfeerverlichting

Om tijdens de koude en donkere wintermaanden toch warmte en gezelligheid in de stad te brengen draagt de GCC nu al jaren zorg voor de sfeerverlichting. De sfeerverlichting brengt warmte en gezelligheid in de stad, hierdoor blijven bezoekers langer en menig bezoeker komt speciaal voor de sfeerverlichting naar de stad toe. De sfeerverlichting in de Groninger Binnenstad brandt vanaf half november tot en met het weekend van Eurosonic Noorderslag. Alle bruggen naar het centrum zijn verlicht en in de winkelstraten hangt of staat feestverlichting.

bekijk dit project
Bloemenjaarmarkt

Bloemenjaarmarkt

Op de laatste vrijdag voor Pasen, wordt de binnenstad van Groningen traditioneel omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. De Bloemenjaarmarkt – ‘Bloemetjesmarkt’ in de volksmond – bestaat uit meer dan honderd kramen, verspreid over de binnenstad van Groningen. Verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren: vrijwel alles is er te vinden.

bekijk dit project
Pagina: 1